ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2017 για διετή θητεία και αποτελείται από τους εξής:

ΝΤΑΪΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Πρόεδρος

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου και Τηλεόρασης

Γεννημένη στη Λευκωσία, από παιδί δηλώνει παράφορα ερωτευμένη με τον κινηματογράφο. Αριστούχος απόφοιτη με πτυχία “BA in Visual Communications” (Hawaii Pacific University) και “MFA in Motion Pictures Production: Directing” (University of Miami). Με πολυετή επαγγελματική εμπειρία στη σκηνοθεσία και παραγωγή κινηματογραφικών, μουσικών, διαφημιστικών ταινιών και εταιρικών ντοκιμαντέρ. Σκηνοθέτησε περισσότερες από 200 διαφημιστικές τηλεοπτικές καμπάνιες, μουσικά βίντεο, εταιρικά ντοκιμαντέρ και έχει στο ενεργητικό της δεκατρείς ταινίες μικρού μήκους οι οποίες έχουν διακριθεί σε διεθνή φεστιβάλ.

Η τελευταία της ταινία “5 Τρόποι να Πεθάνεις”, της οποίας υπογράφει την σκηνοθεσία και παραγωγή, επιλέγεται, προβάλλεται και διαγωνίζεται σε περισσότερα από 150 διεθνή φεστιβάλ. Εκπροσωπώντας τον κυπριακό κινηματογράφο, ταξιδεύει σε Ευρώπη, Αφρική, Αυστραλία, Αμερική και Ασία και συμμετέχει σε μεγάλα ανταγωνιστικά διεθνή φεστιβάλ όπως: Cleveland International Film Festival, Woodstock Film Festival, Palm Springs International Film Festival, Short Fest, Sarasota Film Festival, Palm Beach International Film Festival, Black Maria Film Festival, Fantasporto, Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας. Η ταινία αποσπά πολύ καλές κριτικές και 48 βραβεία. Ανάμεσα στις διακρίσεις, η Ντάινα αναγνωρίζεται με τα βραβεία του “Καλύτερου Σκηνοθέτη” στα Cluj International Shorts Film Festival της Ρουμανίας, Rolda Web Fest της Κολομβίας, Underground Film Festival της Γερμανίας και West Chester Film Festival της Αμερικής.

Τον Απρίλιο του 2016 η Ντάινα αναγνωρίζεται με το βραβείο Καλύτερη Δημιουργός στα βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς.
Τα έτη 2014–2017 υπήρξε Γραμματέας και ταμίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου ενώ για την επόμενη διετία 2017–2019 παραμένει στο ΔΣ της ΕΣΚ στη θέση του Προέδρου, σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη θέσεων, τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των Κυπρίων επαγγελματιών σκηνοθετών. Είχε την τιμή να είναι μέλος της κριτικής επιτροπής στον διαγωνισμό Young Lions Cyprus και στα φεστιβάλ Bigger than Texas, London Indie Festival και Jaipur International Film Festival. Στο παρόν στάδιο προετοιμάζεται για να σκηνοθετήσει την νέα της μικρού μήκους ταινία με τίτλο “Off Guard”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΝΑ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΝΤΑΪΝΑΣ.

Επικοινωνία:

sleepwalkerfilms@yahoo.com

+357 96 380006


TON_5696-1-3 MED 300dpi

ΤΩΝΙΑ ΜΙΣΙΑΛΗ  Αντιπρόεδρος

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου

Η Τώνια Μισιαλή είναι μια από τους καλλιτεχνικούς διευθυντές του Cyprus Film Days International Festival, απόφοιτη του Belrinale Talents, Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου και μέλος του δικτύου EWA (European Women’s Audiovisual Network).

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κύπρο. Αποφοίτησε από την Αγγλική Σχολή στη Λευκωσία και μετά μετακόμισε στην Αγγλία για να σπουδάσει Media Production. Μετά από την αποφοίτηση της επέστρεψε στην Κύπρο όπου άρχισε να δουλεύει ως Σκηνοθέτης/Παραγωγός, δημιουργώντας επίσης και τη δική της εταιρεία παραγωγής Zipcode production&design ltd.

Της αρέσει να πειραματίζεται με διαφορετικά μέσα- έχει σκηνοθετήσει για τον κινηματογράφο, το θέατρο, το βίντεο και την τηλεόραση, στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ενώ ασχολείται με κοινωνικά θέματα, προσεγγίζοντας τα με πρωτοτυπία. Έχει λάβει μέρος σε ένα μεγάλο αριθμό εθνικών και διεθνών φεστιβάλ κινηματογραφου και παραστατικών τεχνών. Η μικρού μήκους ταινία της DEAD END (2013) έκανε την Παγκόσμια της πρεμιέρα στο 66ο Φεστιβάλ του Λοκάρνο, και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων δύο για “καλύτερη σκηνοθεσία”. Η ταινία έχει επιλεγεί για τα επίσημα διαγωνιστικά τμήματα πέραν των 40 Διεθνών Φεστιβάλ Κινηματογράφου όπως τα  Palm Springs, Δράμας, Cork, Busan, Curta Cinema and Encounters. Η επόμενη της ταινία μικρού μήκους “Το νανούρισμα της πεταλούδας” (2014) έχει επιλεγεί επίσημα για το Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο για την παγκόσμια πρεμιέρα της και έχει κερδίσει τα βραβεία Καλύτερης Κυπριακής Ταινίας και Καλύτερης Διεύθυνσης Φωτογραφίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Κύπρου. Έχει επίσης επιλεγεί για τα διαγωνιστικά πέραν των 15 Διεθνών Φεστιβάλ όπως τα Encounters, Dresden, Δράμας. Τώρα βρίσκεται στο στάδιο μετα-παραγωγής της πρώτης της ταινίας μεγάλου μήκους “ΠΑΥΣΗ”, μια συμπαραγωγή Κύπρου-Ελλάδας, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Έχει παράξει ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους άλλων σκηνοθετών και έχει δουλέψει ως Α’ Βοηθός Σκηνοθέτη και Διευθύντρια Παραγωγής σε ένα μεγάλο αριθμό τοπικών και διεθνών παραγωγών. Επιπλέον, αγαπά τη φωτογραφία και έχει κερδίσει διάφορα βραβεία σε Εθνικούς και Διεθνείς διαγωνισμούς φωτογραφίας. Έχει εκθέσει τη φωτογραφική της δουλειά σε πολλές ομαδικές εκθέσεις αλλά και σε μια προσωπική – “Only one in colour” – τον Ιούνιο του 2010 στην Λευκωσία.

ΣΥΝΔΕΘΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΤΩΝΙΑΣ ΕΔΩ.

Επικοινωνία:

toniamishiali@icloud.com

+357 99 698377


ΕΛΕΝΑ ΑΛΩΝΕΥΤΗ Γραμματέας

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Ντοκιμαντέρ και Διαφημίσεων

Η Έλενα γεννήθηκε στην κατεχόμενη Αμμόχωστο, μια από τις πόλεις φάντασμα του κόσμου. Εργάστηκε στην κινηματογραφική και τηλεοπτική βιομηχανία, στις Η.Π.Α. και Κύπρο, σε ζωντανά τηλεοπτικά προγράμματα, διαφημίσεις, ντοκιμαντέρ, εταιρικά βίντεο και εκπαιδευτικές ταινίες.

Ως υπερασπιστής της φύσης και συνήγορος της νεολαίας, η Έλενα εργάζεται κυρίως σε περιβαλλοντικά και κοινωνικά ζητήματα. Το έργο της είναι αφιερωμένο σε κοινωνικά θέματα και συχνά συνεργάζεται με επαγγελματίες από διάφορους κλάδους για να ασκήσει πιέσεις για αλλαγές στη νομοθεσία, τη χάραξη πολιτικής και τις κυβερνητικές πρακτικές. Συχνά δημιουργεί βίντεο pro-bono για ακτιβιστικές ομάδες, μικρές κοινότητες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ιδιωτικές εταιρείες.

Η Έλενα είναι μέλος της πρωτοβάθμιας επιτροπής του Φορέα Ελέγχου Διαφήμισης της Κύπρου, μέλος του European Documentary Network και του European Women’s Audiovisual Network και διετέλεσε Κριτής Διεθνών Βραβείων ΕΜΜΥ στις κατηγορίες Ντοκιμαντέρ και Νέα.

Επικοινωνία:

elenaalonefti@gmail.com

+ 357 99 614686


 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΗΣ Ταμίας

Σκηνοθέτης Διαφημίσεων και Eταιρικών βίντεο

 

Επικοινωνία:

info@zedem.net

Tel: +357 99 434793


Kyros Papavassiliou

ΚΥΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Εκπρόσωπος Κινηματογράφου

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου

Γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1972. Η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία έχει επιλεγεί στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ Ροττερνταμ 2015. Η τελευταία του μικρού μήκους ταινία “Για το όνομα του σπουργιτιού” έχει επιλεγεί στο επίσημο διαγωνιστικό τμημα για μικρού μήκους του Φεστιβάλ Καννών 2007. Έχει σκηνοθετήσει άλλες δύο μικρού μήκους ταινίες. Είναι σεναριογράφος σε όλες του τις ταινίες. Εργάζεται ως σκηνοθέτης και μοντέρ.

Επισκεπτείτε την ιστοσελίδα του Κύρου ΕΔΩ.

Επικοινωνία:

kyrospv@gmail.com

+357 97 855893


ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Εκπρόσωπος Τηλεόρασης

Σκηνοθέτης Τηλεόρασης και Θεάτρου

Tο 1992 αποφοίτησε από το English School και ένα χρόνο αργότερα άρχισε τη φοίτηση του στον κλάδο της δημοσιογραφίας και παραγωγής video στο Frederick Institute of Technology. Tο 1995 άρχισε σπουδές σκηνοθεσίας/παραγωγής στο Columbia College στο Hollywood και το 1997 συνέχισε τις σπουδές του στο New York Institute of Tecnology, απ’ όπου και αποφοίτησε τον Iανουάριο του 1998. Tο Φεβρουάριο του 1998 επέστρεψε στην Kύπρο και εργοδοτήθηκε στη Lumiere ως σκηνοθέτης τηλεοπτικών προγραμμάτων (συνολικά 14 τηλεοπτικές εκπομπές). Από τότε έχει σκηνοθετήσει  αριθμό τηλεοπτικών σειρών σε συνεργασία με όλα τα μεγάλα κανάλια της Κύπρου και της Ελλάδας. Επίσης σκηνοθέτησε 2 ταινίες μικρού μήκους, 4 music videos συμπεριλαμβανομένου και του video για το τραγούδι της Eurovision της Δέσποινας Ολυμπίου το 2013. Στο χώρο του θεάτρου έχει σκηνοθετήσει 7 παραστάσεις και έχει εργαστεί ως παραγωγός οπτικού υλικού για άλλες τόσες. Επίσης στο χώρο του Online Editing περιλαμβάνονται αριθμός τηλεοπτικών σειρών και ταινιών. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Σκηνοθετών Κύπρου και στο παρελθόν για 2 συνεχόμενες θητείες.

Επικοινωνία:

costashadjistavrou@gmail.com

Tel: +357 99 664856


ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΑΣΙΟΣ Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων

Σκηνοθέτης Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Θεάτρου

Ο Νίκος Ταμάσιος, απόφοιτος του Τεχνολογικού Ινστιτούτου Νέας Υόρκης με πτυχίο και μεταπτυχιακό στις τέχνες επικοινωνιών, με έμφαση στη Σκηνοθεσία Τηλεόρασης.

Από το 1996 εργάστηκε σε διάφορα πόστα της Κυπριακής τηλεόρασης όπου σκηνοθέτησε μεγάλο αριθμό τηλεοπτικών παραγωγών τόσο εντός όσο και εκτός στούντιο. Παράλληλα, συνεργαζόμενος με διάφορες εταιρίες παραγωγής σκηνοθέτησε εταιρικά βίντεο και ντοκιμαντέρ.

Από το 2004 μπήκε στη σκηνοθεσία θεάτρου, Σκηνοθέτησε Θεατρικές παραστάσεις και δημιούργησε Θεατρικά Εργαστήρια για παιδιά, καθώς και ερασιτεχνικές Θεατρικές Ομάδες για ενήλικες.

Επισκεπτείτε την ιστοσελίδα του Νίκου ΕΔΩ.

Επικοινωνία:

tamasios@hotmail.com

+357 99 487313

 


Διοικητικό Συμβούλιο Σεπτέμβριος 2017 – Σεπτέμβριος 2019

ΝΤΑΪΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Πρόεδρος

ΤΩΝΙΑ ΜΙΣΙΑΛΗ Αντιπρόεδρος

ΕΛΕΝΑ ΑΛΩΝΕΥΤΗ Γραμματέας

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΑΙΔΗΣ Ταμίας

ΚΥΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Εκπρόσωπος Κινηματογράφου

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ Εκπρόσωπος Τηλεόρασης

ΝΙΚΟΣ ΤΑΜΑΣΙΟΣ Εκπρόσωπος Δημοσίων Σχέσεων

 

Διοικητικό Συμβούλιο Ιανουάριος 2016 – Σεπτέμβριος 2017

ΑΛΕΞΙΑ ΡΟΪΤΕΡ Πρόεδρος

ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΙΔΟΥ Γραμματέας

ΝΤΑΪΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Ταμίας

ΤΩΝΙΑ ΜΙΣΙΑΛΗ

ΝΕΙΛΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΥΛΩΝΑΣ / ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

ΚΥΡΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

 

 

Διοικητικό Συμβούλιο Ιανουάριος 2014 – Ιανουάριος 2016:

ΑΛΕΞΙΑ ΡΟΪΤΕΡ Πρόεδρος

ΝΤΑΪΝΑ ΠΑΠΑΔΑΚΗ Γραμματέας

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ταμίας

ΤΩΝΙΑ ΜΙΣΙΑΛΗ

ΝΕΙΛΟΣ ΙΑΚΩΒΟΥ

ΙΩΑΚΕΙΜ ΜΥΛΩΝΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s